Blog

Ce tip de toxină botulinică și acid hialuronic să aleg?

Ce tip de toxină botulinică și acid hialuronic să aleg?

La ce să fiu atentă înainte de injectare?

Semnele înaintării în vârstă, asimetriile și imperfecțiunile de la nivelul feței sunt corectate eficient de medicii chirurgi plasticieni folosind intervenții minim-invazive pe bază de acid hialuronic sau toxină botulinică. Rezultatele sunt pe măsura așteptărilor în funcție de experiența și modul de lucru al medicului, dar și de calitatea substanțelor folosite.

Oferta pe piața intervențiilor de acest tip este extrem de vastă, clinicile medicale venind cu oferte din ce în ce mai avantajoase. Totuși, atunci când prețul intervenției este surprizător de mic, înseamnă că undeva există o problemă, sau, mai corect spus, un rabat de la calitatea oferită. De cele mai multe ori, prețul mic este dictat de substanțele injectabile de slabă calitate folosite.

Ce inseamnă un produs injectabil de calitate?

Companiile care produc acid de calitate au o gamă larga de produse. Fiecare produs este dedicat unei anumite zone (caracteristicile pielii si efectul pe care vrei sa il obtii). Sunt zone cu anumite particularitati (ceracăne, riduri perioculare),  care necesită acid cu caracteristici specifice (vâscozitate, modelabilitate, proprietati vasco-elastice).

Acidul hialuronic și toxina botulinică ai acestor producători sunt, în general, aprobate FDA (Food & Drug Association) pentru utilizare în Statele Unite ale Americii și Canada, având astfel un element de încredere. Este important ca substanțele utilizate să fie aprobate FDA, spune medicul chirurg plastician Andrei Mușetescu, de la Clinica Noblezza.

 

De ce este important să fie aprobate FDA?

Există o mare diferență la nivel de legislație la nivel internațional. În Statele Unite ale Americii și Canada, aceste produse sunt considerate medicamente, și trebuie să treacă prin studii clinice care să demonstreze siguranța și calitatea. În Uniunea Europeană, însă, aceste produse sunt considerate dispozitive medicale și, implicit, nu se supun aceleiași legislații stricte a medicamentelor.

De aceea, în Uniunea Europeana apar mai des producători de acid hialuronic care lansează mai ușor produsele, care sunt avizate fără a trece prin strictețea aprobării FDA, adică nu au studii clinice ample, implicit eficacitatea și durata rezultatelor lor nu sunt verificate strict. De aceea, prin folosirea acestor produse pot apărea mai frecvent complicații precum edem mai mare sau reacții alergice, explică medicul chirurg plastician Andrei Mușetescu, membru al echipei Noblezza Medical.

 

Ce se întâmplă dacă folosești un produs mediocru?

Un produs mediocru presupune să recurgem la compromisuri. Nu se menține efectul, nu păstrează așezarea uniformă efectuată de medic. În plus, sunt mai frecvente riscurile de apariție a edemelor, a reacțiilor alergice. Apoi, o companie care distribuie un produs mediocru nu are, de multe ori, produse dedicate pentru o zonă deosebită. Deși sunt mai ieftine și clienții ar fi tentați să alegă cea mai accesibilă ofertă de pe piață, eficiența scăzută și efectele secundare ar trebui să îi facă să se gândească de două ori înainte să se ghideze după cel mai mic preț.

 

Ce substanțe sunt folosite la Clinica Noblezza

 

În clinica Noblezza, am ales să lucrăm doar cu produse de maximă calitate, certificate FDA, precum acid hialuronic Juvederm și Teosyal și toxină botulinică Vistabel. Aceasta din urmă, spre exemplu, are cele mai multe studii clinice din lume, 528 la număr până în prezent, și au fost folosite peste 100 milioane de flacoane în lume.

Avem, așadar, siguranță în folosirea acestor produse, certificate FDA bazate pe studii clinice și mulți ani de folosire în întreaga lume

Apoi, avem parte de o gamă variată de produse, care ne permite să folosim tipuri de acizi special creați pentru anumite zone ale feței (buze, cearcăne, pomeți, șanțuri nazolabiale), garanția folosirii unui produs excepțional pentru fiecare zona în parte și o remanență foarte mare. Practic, te bucuri de un rezultat optim, care durează în timp și nu oferă efecte secundare nedorite, încheie medicul chirurg plastician Andrei Mușetescu, de la Clinica Noblezza.

 

Despre Dr. Andrei Mușețeanu

Andrei Mușețeanu este medic specialist în chirurgie plastică, reconstructivă și estetică, șeful blocului operator al Spitalului de arși din București, cu o experiență vastă în chirurgia reconstructivă și estetică, având la activ workshop-uri de pregătire în Franța, Grecia și Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *