Caderea excesivă a părului și cum o putem trata

Blog > Caderea excesivă a părului și cum o putem trata

 

Ca și medic dermatolog, am constatat, în ultimul an și jumătate, o creștere a numărului de pacienți care se plâng de faptul că le cade părul mai mult ca niciodată. Investigând situația și eliminând cauzele hormonale și diverse patologii ce necesită tratament medicamentos, factorii principali care duc la rarefierea podoabei capilare sunt stresul cu care ne confruntăm cu toții, dar și infecțiile virale ce au inclus episoade febrile.

Voi încerca să explic în cele ce urmează ce anume declanșează această problemă deloc plăcută atât pentru doamne, cât și pentru domni, și în ce mod ajută Terapia cu plasmă, efectuată în clinica Noblezza,  la stoparea căderii părului și la regenerarea acestuia.

 

De ce ne cade părul după febră și infecții virale

Parcugem o perioadă în care multe persoane au infecții virale cu episoade febrile. S-a constatat faptul că, la câteva luni după ce au avut febră mare ori s-au recuperat după o boală, mulți oameni se confruntă cu o cădere a părului considerabilă.

Denumirea medicală pentru acest tip de cădere a părului este efluviu telogen. Se întâmplă atunci când mai multe fire de păr decât în mod normal intră în faza de odihna (telogen) a ciclului de creștere a părului în același timp. O mulțime de boli virale și probleme cronice de sănătate pot să afecteze sănătatea părului, iar stresul care rezultă din oricare dintre aceste infecții este cauza numărul unu.

 

Cum se manifestă căderea părului

 

Majoritatea oamenilor observă o cădere a părului accentuată la două până la trei luni după ce au avut febră, dereglari hormonale sau o boală. Firele de păr pot cădea in timpul dușului sau când se perie părul. Această cădere de păr poate dura șase până la nouă luni înainte de a se opri.

 

Inflamația și infecția acută pot întrerupe creșterea foliculilor de păr de pe scalp și, astfel, împinge părul în faza „de odihnă”.

Apoi, din cauza stresului și a infecțiilor virale, avem o imunitate fragilă, în special, o scădere a nivelurilor de vitamina B12 și vitamina D, posibil și deficiențele nutriționale severe, toate acestea fiind posibile cauze pentru căderea părului în exces.

Este de menționat că această cădere a părului poate interveni și la 2-3 luni după ce am avut perioade de stres. Efectele sunt astfel pe termen lung.

 

Ce rol au trombocitele în vindecare

 

Trombocitele sunt o componentă a sângelui, alături de celulele roșii și albe. Atunci când o persoană suferă o tăietură sau o rană, trombocitele sunt cele care formează „primul răspuns” al corpului și intervin pentru a opri sângerarea și a da startul vindecării.

Oamenii de știință au analizat comportamentul trombocitelor și au concluzionat că, dacă le vor putea extrage și să le injecteze în zonele deteriorate ale corpului, acestea vor accelera vindecarea. În acest mod a fost dezvoltat tratamentul cu plasmă proprie, pe care îl efectuăm la clinica Noblezza.

 

 

De ce este atât de eficient tratamentul cu plasmă  în Clinica Noblezza

 

Odată ce am înțeles rolul trombocitelor în vindecarea organismului, este mai ușor să înțelegem cum se derulează tratamentul cu plasmă de la Noblezza și ce efecte pozitive are în cazul căderii părului.

Conform rezultatelor studiilor medicale, trombocitele proprii, odată injectate în zonele problematice ale scalpului, la baza foliculilor de păr, pot stimula celulele papilelor dermice, care joacă un rol critic în creșterea părului.

 

Care sunt pașii Tratamentului cu plasmă

 

Primul pas al tratamentului cu plasmă presupune să prelevăm o probă de sânge a pacientului, care va fi apoi prelucrată în centrifugă, mișcările alerte ale acesteia separând componentele sângelui. Odată ajunși la acest stadiu, vom extrage plasma bogată în trombocite,  factori de creștere, proteine, care injectate apoi la nivelul scalpului, vor accelera repararea țesuturilor și vor stimula creșterea firelor de păr.

Întregul proces poate dura aproximativ 1 oră și, în funcție de caz, pot fi necesare mai multe sesiuni, 3-6 ședinte la un interval de o lună.

După realizarea tratamentul cu plasmă, o persoană se poate întoarce, de obicei, la activitățile obișnuite, fără limitări.

 

Tratamentul cu plasmă tratează chelia hormonală?

 

Cele mai multe cercetări s-au concentrat pe utilizarea tratamentului pentru a trata alopecia androgenetică (AGA). Cunoscută și sub denumirea de chelie legată de hormoni, aceasta este o afecțiune care poate afecta atât bărbații, cât și femeile.

La bărbații cu AGA, căderea părului apare de obicei în partea superioară și în față a capului. La femei, subțierea are loc pe partea superioară și pe coroana capului și adesea începe cu partea centrală a părului care crește.

Dovezile sugerează că terapia cu plasmă poate funcționa cel mai bine atunci când este combinat cu alte tratamente pentru AGA, cum ar fi minoxidilul topic (Rogaine) sau finasterida orală (Propecia), care este un medicament antiandrogenic.

Recomandările medicului cu privire la cât de des ar trebui să aibă efectueze o persoană  terapia cu plasmă pot varia în funcție de caz și de rezultatele tratamentului inițial. Medicul vă poate sugera să faceți ședințe de întreținere la fiecare 3-6 luni odată ce căderea părului este sub control.

 

Cât costă tratamentul  în Clinica Noblezza

Tratamentul cu plasmă proprie se poate efectua la clinica Noblezza din București (Str. Washington nr 19), iar o ședință are prețul de 1250 lei.

Este necesară programarea telefonică (0748 048 003 / 0723 679 966). Ne puteți contacta și pe email (beauty@noblezza.ro) sau pe WhatsApp la aceleași numere de telefon.

 

Dr. Anca Mincă – medic dermatolog

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.