Blog

Când sunt injectările cu acid hialuronic exagerate?

Când sunt injectările cu acid hialuronic exagerate?

Când sunt injectările cu acid hialuronic exagerate?

Intervențiile minim-invazive cu acid hialuronic sau toxină botulinică ne ajută să preîntâmpinăm și să diminuăm semnele înaintării în vârstă și să ne putem reechilibra tăsăturile chipului în mod armonios. Totuși, multe persoane au încă rețineri în a apela la acest tip de tratamente, din lipsă de informație autorizată și descoperind pe internet cazuri de persoane cu rezultate deloc atractive.

Ce înseamnă, totuși, intervenții estetice exagerate? Sunt ele dorința clientului sau modul de lucru al medicului?

“Orice injectare evidentă pentru persoanele din jur, care nu ne cunosc și ne văd pentru prima dată, reprezintă un rezultat prost, întrucât înseamnă o modificare a trăsăturilor. Cea mai des întâlnită injectare exagerată este cea la nivelul buzelor. Da, înțeleg că sunt și paciente care își doresc acel efect exagerat, dar, pentru mine, ca medic chirurg plastician, cel mai important este să armonizez trăsăturile pacientei mele, să îi ofer un plus de volum și un efect natural.

În același timp, sunt și situații în care poti injecta o cantitate mai mare de acid hialuronic, de exemplu 5 ml, la nivelul feței (cearcăne, riduri nazolabiale, corectare asimetrii, etc), dar secretul stă în a obține un efect cât mai natural încat pacienta mea să primească doar complimente că arată mai bine, pare mai odihnită, dar fără a fi evident că a urmat proceduri estetice”, declară medicul chirug estetician Andrei Mușețescu, de la clinica Noblezza.

Cum se decide unde și cât se injectează

Care sunt detaliile de care un medic chirurg ar trebui să țină cont atunci când decide cantitatea de substanță injectată în cazul diverselor tipuri de pacienți?

“În primul rând, țin cont de aspectele morfologice ale feței, precum și de gravitatea aspectelor estetice pe care vrem să le îmbunătățim. Până la un anumit punct, tratamentele injectabile pot îmbunătăți semnificativ aspectul feței, însă, dincolo de acest punct, pacientul ar beneficia, mai degrabră, de o intervenție chirurgicală. Fiind chirurg plastician, mereu îmi voi sfătui pacienții și ce variantă este eficientă ca și costuri, în funcție de bugetul disponibil.

Plecăm de la răspunsurile pacientului, despre zonele care îl deranjează cel mai tare. În funcție de aspectele morfologice, de priorități și de bugetul disponibil, alegem varianta optimă care să ofere un rezultat natural și în armonie cu trăsăturile feței.

Repet, ca și medic chirurg, îmi place să ofer rezultate foarte bune, dar naturale, fără exagerări. Știm că o cantitate prea mare creează dizarmonie la nivelul trăsăturilor. Scopul tratamentului este să ofere un aspect întinerit, odihnit, să corecteze anumite aspecte care nu ne plac și să reducă eventuale probleme estetice”, încheie medicul chirug estetician Andrei Mușețescu, de la clinica Noblezza.

Despre Dr. Andrei Mușețeanu

Andrei Mușețeanu este medic specialist în chirurgie plastică, reconstructivă și estetică, șeful blocului operator al Spitalului de arși din București, cu o experiență vastă în chirurgia reconstructivă și estetică, având la activ workshop-uri de pregătire în Franța, Grecia și Germania. Dr. Andrei Mușețeanu face parte din echipa Noblezza Medical, realizând intervenții estetice minim-invazive, și folosind cele mai bune substanțe disponibile la nivel internațional,certificate FDA, precum acid hialuronic Juvederm și Teosyal și toxină botulinică Vistabel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *