Masuri de precautie in contextul COVID Citeste detaliile

Pete pigmentare

Petele pigmentare sunt pete de culoare inchisa ce apar la nivelul pielii, atat in zona fetei, cat si pe corp. Ele reprezinta acumulari de melanina (pigmentul care da culoarea pielii) si pot avea cause diverse – expunerea excesiva la soare, medicamente fotosensibilizante, sarcina si dereglarile hormonale, acneea sau alte leziuni ale pielii, inaintarea in varsta.

Care sunt cele mai eficiente metode de tratare a petelor pigmentare?

Petele pigmentare pot avea mai multe forme si cauze diferite, de aceea specialistii Noblezza recomanda intotdeauna o consultatie inainte de a alege cea mai potrivita schema de tratament.

In functie de tipologia acestora, schema de tratament poate cuprinde sedinte de biorevitalizare a tenului (PRX T-33), tratamente laser (Spectra XT), hidratarea si sustinerea pielii cu vitamine si acid hialuronic (Intraceuticals).

Tratarea petelor pigmentare cu Laserul RuVY Touch – Spectra XT

Platforma laser ND:Yag Spectra XT este o tehnologie medicala care inglobeaza mai multe lungimi de unda laser, care confera un tratament eficient pentru multiple tipologii de pete pigmentare – pistrui, lentigine, melasma, hiperpigmentari postinflamatorii sau cunoscutele “pete de batranete”.

Laserul RuVY Touch foloseste lungimea de unda de 660 nm, oferind un tratament eficient al petelor, tintind melanina (pigmentul) pana in dermul profund. Astfel, indepartam si petele din profunzimea pielii, in timp ce protejeazam simultan capilarele (vasele de sange) si reducem in mod semnificativ riscul aparitei efectelor secundare.

Pentru un tratament complet se recomanda 2-4 sedinte, in functie de tipologia petelor, dar sunt cazuri in care acestea dispar dupa 1 singura sedinta. In cazul melasmei, pot fi necesare intre 6 si 10 sedinte.

Avantajele tratamentului laser

  • Reduce si elimina petele pigmentare
  • Uniformizeaza culoarea pielii
  • Trateaza melasma
  • Se poate aplica indiferent de zona pe care se afla pigmentarile – fata, gat, decolteu, spate, brate, maini
  • Numar redus de sedinte – unele pete pot disparea dupa 1 singura sedinta
  • Tehnologie medicala aprobata FDA -Food and Drug Administration, USA

Cum functioneaza Laserul RuVY Touch – Spectra XT

In timpul tratamentului, se vor aplica impulsuri laser direct pe suprafata petelor pigmentare cu scopul indepartarii acestora in perfecta siguranta, fara a afecta zonele din jur. Imediat dupa tratament, petele se vor inchide la culoare si in cateva zile aceasta crusta va cadea, iar intensitatea pigmentarii se va reduce semnificativ.