Rozacee

Rozaceea este o afecțiune cronică ce se manifestă prin roșeață la nivelul pielii și, uneori, prin leziuni asemănătoare coșurilor, însoțite sau nu de senzație de mâncărime și usturime. Prezența rozaceei poate fi sezonieră sau permanentă, cu perioade de intensitate mare sau de acalmie.

Cauzele pot fi multiple, de la factori ereditari, la particularități privind țesutul dermic, vascularizare, flora microbiană sau relația între firele de păr și glandele sebacee.

Rozaceea se poate agrava atunci când ne expunem la soare, la căldură, la vânt, când avem emoții sau suntem stresați, când facem sport, când bem alcool sau băuturi fierbinți, când luăm anumite medicamente sau aplicăm pe piele anumite produse cosmetice.

Cum se poate trata rozaceea

Înainte de a începe orice tratament, este necesară consultația medicului dermatolog din echipa Noblezza Medical, astfel încât să se prescrie procedurile laser și produsele de îngrijire adecvate.

Scopul este de a ameliora aspectul iritat al pielii, să diminueze episoadele acute, să le preîntâmpine și să se obțină un aspect estetic cât mai plăcut.

Terapia laser, este cel mai eficient mod de a trata rozaceea deoarece tinteste doar vasul de sange, fara a leza tesuturile inconjuratoare.

 

Avantajele tratamentului laser

  • Reducerea rosetii pielii
  • Pielea este mai luminosa
  • Scade gradul de sensibilitate al pielii
  • Rezultate de la prima sedinta si care se mentin pe termen lung
  • Disconfort minim

Cum functioneaza Laserul

Lumina laser actioneaza asupra vaselor de vange de la nivelul pielii si prin caldura degajata determina inchiderea acestora. Actiunea laserului este strict la nivelul zonelor tintite, fara a leza tesuturile din jur.

Roseata pielii se reduce treptat, iar pentru rezultate optime se recomanda intre 3 si 8 sedinte.

Cat costa tratamentul de rozacee cu laser

Costul unei sedinte de tratare a rozaceei cu laser  variaza in functie de zona tratata – fata, gat sau decolteu. Iti recomandam o consultatie cu medicul dermatolog pentru un plan personalizat de tratament si o ingrijire specifica pentru acasa.  Programarea o poti face aici.

Beauty Done Right. Noblezza.