Pete pigmentare

Petele pigmentare care apar pe piele pot fi rezultatul expunerii îndelungate la soare sau la solar, al înaintării în vârstă, pot fi cauzate de variații hormonale sau de tratamentele cu contraceptive.

Expunerea necontrolată la soare poate avea efecte și mai nocive, iar hiperpigmentarea poate ascunde și afecțiuni de sănătate.

De aceea, este necesar consultul amănunțit al medicului dermatolog din echipa Noblezza Medical. Specialistul va oferi diagnosticul corect, precum și planul de tratament ce include nu doar aplicarea unor anumite produse depigmentante sau care sa previna aparitia petelor, ori realizarea unor tratamente pe bază de laser, biorevitalizarea tenului (Prx – T33), peeling chimic, ci și adoptarea unui stil de viață care să preîntâmpine apariția altor pete pigmentare.

Suntem diferiti, iar petele pigmentare pot fi si ele diferite – pistrui aparuti in urma expunerii la soare, pete de batranete, pigmentari ramase in urma acneei sau a diferitelor procese de cicatrizare a pielii, melasma, etc. De aceea, nu exista o solutie universal valabila, ci solutii personalizate care sa ofere rezultate maxime.

Tratarea petelor pigmentare

Primul pas in tratarea si prevenirea petelor pigmentare este folosire cremei cu factor de protectie 50, indiferent de perioada anului, si reaplicarea acesteia pe parcursul zilei, in functie de timpul petrecut afara, in masina sau expunerea directa la razele solare. Apoi, este necesara respectarea rutinei de ingrijire pentru acasa propusa de medicul dermatolog.

De cele mai multe ori, petele pigmentare necesita o actiune mai puternica, in profunzimea pielii pentru a obtine o uniformizare a culorii. Tratamente folosite in Clinica Noblezza au ca scop infuzarea in derm a diferitelor ingrediente benefice pentru reducerea si prevenirea pigmentarilor ( Intraceuticals), exfolierea chimica si treptata a pielii (peelinguri), biorevitalizarea pielii (PRX -T33) sau tratamente laser.

Avantajele tratamentelor profesionale

  • Reducea si  chiar eliminarea petele pigmentare
  • Uniformizeaza culoarea pielii
  • Reduce melasma
  • Se pot aplica indiferent de zona pe care se afla pigmentarile – fata, gat, decolteu, spate, brate, maini
  • Numar redus de sedinte – unele pete pot disparea dupa o singura sedinta

Cat costa un tratament pentru reducerea petelor pigmentare?

Costul depinde de suprafata pe care se afla petele, metoda de tratament aleasa si numarul de sedinte. De aceea, recomandam o programare la o consultatie cu medicul dermatolog al Clinicii Noblezza care va analiza petele de pe chipul/ corpul tău și iti va recomanda procedura potrivită, care te va ajuta să fii extrem de mulțumită de aspectul pielii.

Te poți programa la un consult, aici.

Beauty Done Right. Noblezza.