Cicatrici

Cicatricile lăsate de anee, erupții cutanate, accidente ori intervenții chirurgicale sunt inestetice, mai ales dacă sunt prezente la nivelul feței. Acestea nu dispar în timp și se pot accentua odată cu expunerea repetată la soare.

Tipuri de cicatrice

In procesul de vindecare a pielii, etapa de cicatrizare este foarte importanta si depinde de mai multi factori (varsta pacientului, zona unde se afla leziunea, modul in care aceasta a fost generate, ingrijirea leziunii etc), implicit cicatricile pot fi de mai multe tipuri:

  • Cicatricele hipotrofice – apar cel mai adesea in urma acneei
  • Cicatricele hipertrofice si cicatrice cheloide – apar cel mai adesea in urma unei interventii/ excizie chirugicala si reprezinta un exces de tesut
  • Cicatrice retractile – apar dupa o arsura locala, accident

Cum pot fi diminuate cicatricile

Atunci cand avem cicatrici recente, este deosebit de importanta ingrijirea specifica (aplicarea de geluri/creme cicatrizante) pentru o vindecare mai rapida si frumoasa a tesutului.

In schimb atunci cand vorbim de cicatricile mature, specialistii Noblezza Beauty Clinique recomanda protocoale personalizate de tratament adecvate tipului de cicatrici si care includ – tratamente laser, radiofrecventa fractionata, mezoterapie, peelinguri chimice, injectari cu plasma proprie,  acid hialuronic sau diferite enzime.

In cazul cicatricilor post acneice si a celor ramase in urma unei interventii chirurgicale (implant mamar, cezariana etc) in functie de adancimea, forma si tipologia lor, medicul dermatolog va stabilili un protocol de tratament. Cel mai eficient tratament in cazul acestor cicatrici este radiofrecventa fractionata Venus Viva – o tehnologie revolutionara care foloseste puterea radiofrecventei fractionate pentru a stimula reconstructia pielii din interior spre exterior, niveland tesutul. Venus Viva este un tratament minim invaziv, conceput special pentru a oferi rezultate maxime, cu un timp de recuperare post – tratament minim.

O alta metoda de tratare a cicatricilor include injectarea cu plasma proprie sau a diferitelor cocktailuri de mezoterapie, care sa ajute pielea in procesul de regenerare.

În paralel, se poate recurge la proceduri laser care tratează pielea afectată de astfel de cicatrici.

Cat costa un tratament pentru reducerea cicatricilor?

Costul depinde de suprafata pe care se afla cicatricile, metoda de tratament aleasa si numarul de sedinte. De aceea, recomandam o programare la o consultatie cu medicul dermatolog al Clinicii Noblezza care va analiza semnele inestetice de pe chipul/ corpul tău și iti va recomanda procedura potrivită, care te va ajuta să fii extrem de mulțumită de aspectul pielii.

Beauty Done Right. Noblezza.